מבחן ADL (Activities of Daily Living) מתייחס לשש פעולות בסיסיות אותן מבצע אדם מדי יום. היעדר יכולת לבצע שלוש פעולות לפחות תזכה את המבוטח בלא פחות מ-50% מתגמול הביטוח החודשי.
מהו מבחן ADL?
מבחן ADL נועד להערכת המצב התפקודי של האדם הנבדק, במטרה לבחון את מידת זכאותו לביטוח סיעודי.
במבחן נבדקות שש פעולות בסיסיות יומיומיות שונות: א. קימה ושכיבה. ב. ניידות. ג. להתלבש ולהתפשט. ד. אכילה. ה. רחצה. ו. שליטה על סוגרים. זכאות לביטוח סיעודי סביר ניתנת לרוב כאשר המבוטח אינו יכול לבצע שלוש מתוך שש פעולות אלו.
מבחן ADL ולזכאות לביטוח סיעודי
יחד עם זאת, כל פוליסה מגדירה אחרת את הכיסוי הביטוח ואת תנאי העמידה בו.
למבוטח לא תמיד יש את היכולת לדעת מהם התנאים השונים שמציעה כל פוליסה ולכן, רובם חותמים לרוב על נוסח שנראה להם אחיד, מבלי לדעת על ההבדלים.
כאשר קורה מקרה מצער המצריך את הפעלת הביטוח, המבוטח נחשף לשורה של סייגים, קטנים וגדולים, להם השפעה דרמטית על זכאותו לקצבה.
עליכם לדעת כי כל חברת ביטוח מתייחסת אחרת למבחן ADL ולזכאות לביטוח סיעודי. ראשית, לכל חברה רופא משלה המחויב קודם כל לה ולא למבוטח. שנית, גם היעדר יכולת לבצע שלוש פעולות אינו מבטיח את מלוא התגמול, אלא תלוי בפרמטרים נוספים כגון גיל, מגורים לבד או יחד עם המשפחה ועוד. מבחני ה-ADL הם לרוב נקודת ההתחלה ממנה מתחיל הדיון על זכאות לביטוח סיעודי, כאשר לחברת הביטוח אינטרס לקבוע נקודה נמוכה בעוד למבוטח יש רצון לקבוע נקודת התחלה גבוהה.
זהו גם המקום בו אנחנו נכנסים לתמונה. עליכם לדעת כי ניתן לשנות את החלטות חברות הביטוח, שאינן עומדות תמיד במבחן החוק. רק עו”ד עם ניסיון בתחום הסיעוד יוכל לסייע לכם וליקירכם לקבל את המגיע לכם. במידה וקיבלתם תשובה שלילית, פנו אלינו עוד היום ונשמח לסייע לכם. אל תוותרו ללא מאבק ואל תקבלו את התשובה השלילית של חברת הביטוח מבלי שבדקתם אותה לעומק עם עו”ד המתמחה בכך!